Er is een ernstige ziekte vastgesteld

Ineens gebeurt er ontzettend veel wat je leven volledig op zijn kop zet. Je hebt het slechte nieuws gekregen dat je ernstig ziek bent. Je hebt mentaal een behoorlijke boodschap te verwerken gekregen terwijl de ziekte je lichaam flink te pakken heeft. Mogelijk vult je agenda zich steeds meer met ziekenhuisafspraken.

“Wat staat je allemaal nog te wachten?”

Wat gebeurt er allemaal met je en hoe kan het dat dit jou overkomt? Wat staat je nog allemaal te wachten? Zijn er nog dingen die je geregeld wilt hebben? Misschien doe je hard je best om sterk te blijven, voor jezelf en je omgeving. Of ben je misschien lamgeslagen door dit vreselijke nieuws? Misschien spelen dit soort dingen ineens een rol in je leven, of zijn er hele andere dingen waar jij je mee bezig houdt. In ieder geval is er veel veranderd. Ineens is er een andere werkelijkheid.

Wat heb jij nodig?

Je kent misschien mensen in je omgeving die hier ook mee te maken hebben, weet dat het voor niemand hetzelfde is. Dat iedere ziekte, ieder lichaam en ieder mens anders reageert op wat er gebeurt. En jij bent de enige die er nu toe doet. Jij hebt hiermee te leren omgaan, op een manier die bij jou past. Je mag jezelf de ruimte gunnen voor andere emoties die er door je heen gaan. Ze zijn al in jou aanwezig, je mag jezelf recht doen door er aandacht aan te schenken.

Je hebt het al zwaar genoeg, en alles wat wel aanwezig is maar geen aandacht aan wordt besteed, zal veel van je kostbare energie nemen.

Als buitenstaander zou ik je een veilige plaats willen bieden waar jij jouw gevoel neer mag leggen. Waar jij niet bang hoeft te zijn iemand te belasten, maar waar iemand is om jouw te ontlasten.

Laten we gaan kijken welke gedachten en gevoelens er allemaal door je heen gaan. Juist door hierbij stil te staan kunnen we kijken wat jij nodig hebt om hiermee om te kunnen gaan. Alles wat jou maar kan helpen om meer rust te krijgen.

Want dat verdien jij!